Jocul de blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou și în același timp unul un joc unde șansele jucătorului de a câștiga sunt mai mari. Atât de ușor de înțeles și de învățat, blackjack-ul este un joc unde deciziile corecte trebuie luate în momentul potrivit. Orice ezitare sau alegere greșită poate duce la pierderea rundei, motiv pentru care nu ar fi rău o documentare mai amănunțită. Îți prezentăm 25 de cărți de blackjack care au principalul scop de a învăța jucătorii să stăpânească mult mai bine jocul.
Frumusețea jocului de blackjack constă în faptul că șansele jucătorului de a câștiga în fața cazinoului sunt foarte mari. Mai mult decât atât, o strategie corect implementată ar putea duce la o sesiune foarte bună, însă mereu este loc de mai bine, iar în cele 25 de cărți de blackjack prezentate în cadrul acestui articol există și elemente noi care pot fi asimilate și folosite într-o viitoare sesiune la unul din cazinourile online licențiate în România.
Inventat în urmă cu 300 de ani, jocul de blackjack încă nu știe cine și când l-a inventat, dar pare că teoria conform căreia a fost amintit în cartea „Ronconete y Cortadillo” a ibericului Miguel de Cervantes, autorul romanului „Don Quixote”. Acesta face referire la jocul de 21 care se juca fără zecari și asul care avea valoare 1 sau 11, așa cum se întâmplă și în versiunea jocului de blackjack din vremurile noastre.
Cartea A Winner s Handbook este una dintre cele mai vechi cărți cu și despre blackjack. Prima oară a fost publicată în anul 1981, iar cine parcurge această carte prezintă toate informațiile pe care un jucător începător care tinde să devină profesionist trebuie să le cunoască. Din lucrarea lui Patterson poți învăța că număratul cărților nu reprezintă mereu cea mai bună alegere, iar jucătorii pot apela la strategii alternative menite să-i ajute să își revină după o sesiune mai puțin reușită. Gestionarea banilor este din nou un subiect abordat de către autor.
Anul 2000 a consemnat apariția lucrării The Complete Book of Blackjack a autorului TJ Reynolds. Un jucător cu experiență de mai bine de 25 de ani, Reynolds recunoaște că nu a știut niciodată să piardă și a făcut mereu lucruri la nervi atunci când cazinoul l-a învins. Cartea sa se adresează jucătorilor care vor scapă din vedere unele aspecte ale celebrului joc nelipsit din cadrul cazinourilor online licențiate în România. Cu alte cuvinte, este o carte prin care înveți să ajungă mai bun din experiențele proprii prezentate de autor.
Cu toate că am inclus-o pe lista celor 25 de cărți dedicate blackjack-ului, Advanced Advantage Play nu abordează doar jocul de blackjack, însă pune serios accentul pe acele reguli de bază pe care orice jucător trebuie să le cunoască. Publicarea cărții a avut loc în anul 2015 și vine în întâmpinarea jucătorilor cu sfaturi susținute de analize, întocmai pentru ca totul să fie înțeles de fiecare adept al jocului și să înțeleagă motivul pentru care o acțiune este mai indicată decât alta.
Publicată în anul 1987, cartea Winning Casino Blackjack for the Non-Counter este declarația autorului prin care recunoaște că nu toată lumea are capacitatea de a aplica strategia număratului cărților. În schimb, prin parcurgerea acestei cărți descoperi strategii cum ar fi numărarea înapoi, urmărirea amestecării. Cu alte cuvinte sunt aspecte care îi învață pe jucătorii de blackjack să devină mai buni. Autorul Avery Cardoza a mai scos o versiune revizuită și adaptată după noile rigori.
Abordarea autorului Lawrence Revere este ușor diferită pentru că în cartea sa vorbește despre jocul de blackjack ca afacere. Publicata în anul 2011, cartea este recomandată pentru acei jucători care oscilează între pasionați și începători ai jocului. Totodată, este și una dintre cele mai vândute cărți despre jocuri și Lawrence Revere aduce sfaturi foarte utile și ușor de înțeles de către fiecare cititor în parte, chiar și pentru cei care acum află despre tainele blackjack-ului. Strategiile prezentate vin însoțite de data din simulă efectuate pe calculator. De altfel, autorul este un jucător cunoscut la nivel mondial care și-a dedicat viața acestui joc de masă.
Publicată în anul 2010, cartea lui Josh Axelrad este povestea autorului despre cum a ajuns la nivelul de jucător profesionist din lucrător pe celebra Wall Street. Printre sfaturile oferite, autorul pune accentul pe agresivitate în joc, fără teama de a-și asuma riscuri pe care unii jucători o au. Prin capitolele acestei cărți prezintă trucuri și dezminte anumite mituri apărute referitoare la jocul de blackjack.
Succesul primei versiuni a cărții lui Renzey l-a făcut pe autor să lanseze ca în anul 2003 să lanseze o continuare a operei lansate în anul 1997. Blackjack Bluebook II vine cu 40% mai multă informație și este o carte care abordează foarte multe strategii diferite. Are ceva în special, iar faptul că tacticile de joc sunt prezentate pe rând, clar și concis de către autor a făcut să stârnească curiozitatea cititorilor. În susținerea explicațiilor sale, autorul a adăugat și ilustrații care îi ajută pe jucătorul să înțeleagă mai ușor explicațiile oferite.
David Sklansky vorbește în cartea sa din perspectiva unui jucător bun de blackjack și de un iubitor al jocurilor de noroc în general. De-a lungul timpului a mai scris peste zece cărți despre poker, blackjack și alte jocuri de noroc, ceea ce îl face să fie considerat unul dintre cei mai cunoscuți autori din industrie. În cartea Sklansky Talks Blackjack publicată în anul 1999, Sklansky explică de ce mulți autori de cărți nu se fac înțeleși de către publicul țintit. Acesta este motivul pentru care David renunță la schemele complexe și pune accentul pe conectarea directă cu jucătorii.
Lansată în anul 1988, cartea Knock-Out Blackjack vine cu o abordare simplistă a jocului de blackjack. În prim-plan este sistemul de numărare a cărților care implică o experiență aparte și care este indicat doar de jucătorii ajunși la un anumit nivel de înțelege a jocului. Exact asta încearcă și autorii, care vor ca cititorii Knock-Out Blackjack să învețe cum se îmbunătățește rata de câștig în cazinouri.
Blaine a publicat lucrarea sa despre blackjack în anul 2005 și pentru cine a apucat să-i citească opera va înțelege exact pe ce pune accentul. Acesta îi ghidează pe jucători prin toate etapele pe care trebuie să le parcurgă pentru a ajunge la un nivel avansat. Include strategii detaliate pentru jucători de diferite niveluri. Rick Blaine punctează și importanța jocului de unul singur și a jocului în echipă, ceea ce cataloghează cartea drept potrivită pentru inițierea în blackjack.
Un adevărat best-seller, Bringing Down the House sune povestea echipei MIT care era formată din foști studenți ai institutului de Tehnologie din Massachusetts. În doar câțiva ani, acești foști studenți inteligenți au reușit să se îmbogățească din blackjack și să adune peste trei milioane de dolari. Cartea a fost lansată în anul 2003 și este jurnalul de călătorie al studenților ș exact acțiunile care au dus la realizarea acestui venit.
Deși inclusă în acest articol cu 25 de cărți de blackjack, Comp City este mai mult o mențiune care nu se focusează pe jocul în sine. Este o lectură despre cum jucătorii de blackjack pot avea o sesiune bună și își pot face pariurile mult mai valoroase. Cartea a fost publicată în anul 2012 și îi învață pe jucători să profite de diferitele probleme ale cazinourilor complementare. Conform autorului Max Rubin, jucătorii de cazinouri din Statele Unite ale Americii au dreptul la compensații care au la bază timpul petrecut la joc și suma de bani pariată, nu pe rată de câștig/pierdere așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor.
În anul 1993, Autorul Stanford Wong a reușit să mai lanseze o carte prin care vine în întâmpinarea jucătorilor pe care îi învață cum și când să adopte o strategie eficientă și foarte ușor de învățat. Se bazează pe concret, respectiv să adopte o strategie eficientă și ușor de învățat. Potrivit autorului, sistemul prezentat de el poate transforma în jucător acceptabil chiar și o persoană care nu a fost niciodată la un cazinou într-un jucător de noroc capabil să învingă dealerul.
Așa cum reiese și din titlul proiectului, Burning the Tables este despre traseul pe care un jucător de blackjack trebuie să-l parcurgă pentru a deveni o forță. Cartea a fost publicată în anul 1999, iar 12 ani mai târziu a apărut o ediție mai nouă, mult îmbunătățită cu trei capitole noi adăugate. Conținutul este despre matematica care stă în spatele blackjack-ului și împărtășește experiența personală pe care a avut tot jucând. Prin cartea publicată în 2011 jucătorii învață tehnici și tactici elaborare cum ar fi tehnica de camuflaj.
Cunoscut drept Ke Uston sau Kenneth Senzo Usui, autorul cărții Million Dollar Blackjack are la bază filozofia conform căreia fiecare persoană poate câștiga la blackjack, indiferent de sex, gen sau pregătire. Publicarea cărții a avut loc în anul 1982, iar câțiva ani mai târziu a decedat. Sfaturile furnizate în opera sa sunt pentru toate tipurile de jucători și pune accent pe diferența dintre a câștiga și a pierde.
Theoi of Blackjack este o carte publicată în anul 1988 și care concentrează în același loc tot ceea ce trebuie să știe începătorii și profesioniștii în materie de blackjack. Atenția autorului se pune asupra numerelor din spatele jocului și cum afectează strategiile de numărare. Pe perioada studierii jocului, Peter Griffin a tot publicat diferite lucrări și a elaborat o comparație a modelelor dintre jucătorii de blackjack din Las Vegas și Atlantic City.
Printre excursiile făcute la cazinourile celebre, Kevin Blackwood a avut timp să scrie cartea Play Blackjack Like the Pros în care își etalează cunoștințele în tehnica de numărare a cărților. În decursul anilor a scris trei cărți despre jocuri de noroc. Din 2005 de la publicarea Play Blackjack Like the Pros a reușit să vândă un număr interesant de exemplare, iar cei care au cumpărat pot învăța cum să devină jucători profesioniști. Kevin Blackwood vorbește și despre cazinouri cu mize mari, mici, turnee de blackjack și cazinourile online. Cu alte cuvinte, cartea este recomandată pentru începători.
Se spune despre Arnold Snyder că ar fi cunoscut în sfera jucătorilor profesioniști de blackjack. Este renumit pentru faptul că a fost unul dintre cei șapte membri originali ai Blackjack Hall of Fame a Cazinoului Barona. În același timp este considerat unul dintre cei mai buni jucători de blackjack ai tuturor timpurilor. Prin cartea Big Book of Blackjack pe care a lansat-o în anul 2006 împărtășește experiența și strategiile sale cu cititorii. Strategii complicate și elemente de bază sunt adunate în 27 de capitole.
Un analist al jocului de blackjack, Lance Humble s-a dovedit serios în activitatea sa și a reușit să ajungă un jucător de succes și prin cartea sa își dorește să împărtășească trăirile sale. Alături de Humble, Kenneth Cooper și-ar fi adus și el contribuția la conținutul acestei lucrări. Jucătorii sunt inițiați în tainele jocului de blackjack, iar apoi învățați cum să devină și mai buni. Lucrarea a fost publicată în 1987 și revizuită ulterior pentru a putea adăuga diferite detalii.
Cartea Professional Blackjack nu este pentru toate tipurile de jucători, ci este pentru aceia care își doresc să ajungă la un anumit nivel. Publicată în 1980 și reeditată ani buni mai târziu aduce pe tapet sfaturile unui jucător care în 1980 avea o experiență de 16 ani ca jucător de blackjack.. De pseudonim Wong se leagă și faimoasa metodă numită wonging care presupune așteptarea momentului ideal pentru a plasa un pariu când numărătoarea este în favoarea jucătorului. Lucrul acesta implică să stai la masă fără să joci, ceea ce în anumite săli de jocuri este interzis, însă nu și când vine vorba despre cazinourile online.
Apărută pentru prima oară în anul 1992, cartea Blackjack for Blood explică pe larg tehnica de numărare a cărților. Considerat unul dintre cei mai influenți jucători ai tuturor timpurilor, Bryce Carlson este o persoană tocmai potrivită să prezinte sistemul Omega II de numărare al cărților. Autorul introduce trei principii care să-i ajute pe jucători să maximizeze șansele de obținere a unui câștig și îi sfătuiește pe cititori să parieze cu atenție și precizie. Spre deosebire de majoritatea cărților, Carlson îi învață pe jucători cât de important este să conversezi pe limbajul personalului sălilor de jocuri sau cu dealerul unui cazino online.
Edward Thorp, autorul Beat the Dealer este considerat drept părintele numărării cărților. De-a lungul anilor a învățat generații întregi de pasionați de blackjack cum să aplice această tehnică, iar din 1996 cititorii au posibilitatea să învețe direct din cartea sa. Pe lângă această tehnică folosită de profesioniști, autorul pune accentul și pe regulile jocului, dar și pe strategiile potrivite pentru aspiranții profesioniști. De asemenea, jucătorii sunt învățați să acționeze împotriva dealerului.
Don Schlesinger este un matematician, analist și lector important, iar cartea sa este o adevărată lucrare despre popularul joc. Încă din anul 1997 de la apariția ei a fost o lucrare apreciată de fanii jocurilor de noroc și este considerată un must have al jucătorului de blackjack., Autorul analizează aspectele matematice ale jocului și răspunde tuturor întrebărilor. Plusează cu sfaturi despre cum să numere cărțile și cum să nu fie descoperiți. Nu lasă în coadă de pește nici teoria jucatului în echipa care este atât de complexă.
Așa cum reiese și din titlul, cartea este despre blackjack-ul modern și tot ceea ce înseamnă el. Publicată în anul 2010, cartea vorbește despre faimos diferențele dintre numeroasele variații regionale ale jocului de blackjack contemporan. Jucătorii sunt avertizați de regulile de cazinou pe care trebuie să le stăpânească înainte de a trece la un alt nivel. Norman Wattenberger este considerat unul dintre cei mai influenți analiști ai jocurilor de noroc din perioada modernă.
În anul 1983 a fost publicată cartea Blackbet in Blackjack, considerată una dintre cele mai influente cărți de blackjack scrise vreodată până în prezent. Arnold Snyder compară jocul de masă cu artele marțiale și vorbește ca și cum ar fi un sport competitiv. De asemenea, Snyder dezvăluie diverse trucuri pe care jucătorii profesioniști le aplică. Sfaturi despre cum să poți obține un avantaj important și deja celebra strategie de numărare a cărților este etalată. Sunt 21 de capitole unde Snyder vrea doar să-i învețe pe jucători cum să câștige.
Oricât de profesionist se consideră un jucător tot există elemente noi pe care să le învețe și atunci cele 25 de cărți pot fi utile. În marea au la bază aceleași strategii, însă fiecare volum este unic în felul său și merită răsfoit.